Πόνος στην μέση?Οσφυαλγία ή ισχιαλγία?τι κάνω?



Ξυπνήσατε το πρωί και σας πονάει η μέση σας; Σηκώσατε κάποιο βαρύ αντικείμενο και σας ενοχλεί η μέση σας ή πονάτε και κατά την πορεία του ποδιού σας; Κάθεστε πολύ ώρα στην καρέκλα του γραφείου σας και έχετε ενοχλήσεις στη μέση σας ή και στο πόδι σας; Είναι Σαββατοκύριακο ή αργά το βράδυ και δεν μπορείτε να βρείτε ορθοπεδικό ή φυσικοθεραπευτή; Μην σας πιάνει πανικός…. ακολουθήστε τις επόμενες τρεις ασκήσεις-θέσης και σίγουρα θα ανακουφιστείτε και χωρίς φάρμακα….
1η θέση: Ξαπλώστε μπρούμυτα για 20-30 λεπτά τουλάχιστον στο κρεβάτι σας (να μην είναι μαλακό), με τα πόδια τεντωμένα και σε επαφή μεταξύ τους, χωρίς μαξιλάρια. Τοποθετείστε τα χέρια σας στο πλάι με τις παλάμες να ακουμπούν τους μηρούς σας. Ανά 5 λεπτά γυρνάτε το κεφάλι από δεξιά αριστερά και αντίστροφα.
2η θέση: Δείτε την παρακάτω εικόνα και κρατήστε σταδιακά την τελική-προς τα κάτω θέση για 10-15 λεπτά.











3η θέση: Βάλτε τις παλάμες των χεριών σας από την πρηνή θέση (μπρούμυτα) που είστε στο ύψος των ώμων και κρατήστε την θέση στην παρακάτω εικόνα 2-3 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε τουλάχιστον 10 φορές την 3η άσκηση-θέση.


Προσοχή… η άσκηση γίνεται με το να σπρώξετε με τα χέρια σας το κρεβάτι προς τα κάτω και όχι με το να χρησιμοποιήσετε τους μύες του κορμού σας.
Προσοχή: Παρατηρήσατε μετά την εφαρμογή των ασκήσεων-θέσεων ότι ο πόνος από το πόδι σας μεταφέρθηκε πιο κεντρικά προς την σπονδυλική σας στήλη; 

Αν ναι  τότε αυτές οι ασκήσεις είναι για σας. Ναι ή όχι καλό είναι να επισκεφτείτε έναν ορθοπεδικό ή φυσικοθεραπευτή για να λύσετε το πρόβλημά σας.
Περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω λινκ http://www.hygeia.gr/page.aspx?p_id=123

Επιμέλεια κειμένου:
Κουτάλης Χρήστος  MSc.  στην Κινησιολογία
E-mail επικοινωνίας: kriskoutalis@gmail.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ερωτήσεις πιστοποίησης των ΙΕΚ Βοηθών Φυσικοθεραπείας